Piia Collan Kirjoitan kun on asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuolemanpelko

Kuoleminen on helppoa; jokainen osaa sen

Nyt kun kuulimme uutisen ihkauudesta ammatista, kuoleman taidon valmentajasta, lienee paikallaan muistuttaa mitä kuolemansairas filosofi René Gude (1957-2015) ajatteli tästä ikuisuusaiheesta, hieman ennen kuolemaansa:

"Kuoleminen on helppoa - jokainen osaa sen"

"Elämme nykyään pidempään, mutta yhä useammin kuolemme myös pidempään".

Lisää hänestä tässä linkissä

Pitäisikö ihminenkin lopettaa kolaripaikalle

Nykyään lähes kaikkea voi hallita. Ihminen ei voi hyväksyä sitä, että kaikki ei loppupeleissä ole omissa käsissä. Hetkiin, kuten kuolemaan ja uuden elämän syntymään liittyy paljon pelkoa ja pelko johtuu kontrollin menettämisestä. Sekä syntymän, että kuoleman hetkellä kipua pyritään poistamaan kaikin mahdollisin keinoin. Kipu kuitenkin kuuluu jossain määrin molempiin näihin tilanteisiin ja valmistaa lopputulokseen. Vaikka  synnytyksen, tai kuoleman suunnittelisi kuinka hyvin, kaikki menee, kuten menee. On hyväksyttävä, että kaikkeen ei voi vaikuttaa.

Aikuinen ihminen?

Aikuisuus, tuo draamankaaren huipentuma. Kaikkien ilmaveivien äiti. 95-MM. Timantti-liigan voitto. Elämän Stanley Cup.

Isäni, sodankäynyt mies!

Savutuvan seinät kuulivat isäni parkaisun syyskuun alussa, vuonna 1914, jolloin ensimmäinen maailmansota oli alkanut samaisen vuoden heinäkuussa. Pienessä maalaiskylässä, perheensä 13. lapsena syntynyt lapsi sai äitinsä ehtymättömän huomion, mutta isänsä voimat kuluivat suuren perheen elättämisessä. Olen kuullut, miten ukkini talvisin, jäiden halki kiitäen, vei hevoskyydillä voita Warkauden kauppatorille myytäväksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä