Piia Collan Kirjoitan kun on asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalivilppi

Harhaanjohtavaa EU-vaalimainontaa

Eikö Kokoomus luota enää omaan imagoonsa, kun pitää purjehtia persujen tunnusten alla? 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteeri Tuomas Tikkanen on tiedotuksen ammattilaisena kehitellyt kuvan mukaisen mainosbannerin. Siinä hän ansiokkaasti käyttää: 

Vaalivilppi Suomessa ja hallitusohjelman tilaus osa: 1

Meille on vuosia ja vuosikymmeniä haluttu antaa tietoa ja vakuutteluja Suomen vaalien rehelisyydestä ?

Lisätty 11.2.2019

Vaalivilppi paljastui jo 2007 Eduskuntavaalien yhteydessä

Tosin vaalivilppiä oli jo aikaisemminkin jo 2007 kun Köyhien Asialla KA - puolueen puheenjohtaja Terttu Savola löysi Tietoenator Oy nyk. Tieto Oy:n kautta kuinka hänen ääniä oli siirretty Uudenmaan Vaalipiiristä, Lapin Vaalipiiriin Vasemmistoliiton ehdokkaalle Saapunki Monika.

Osta ääniä maakuntavaaleihin kun vielä laillisesti voit

Vaikka varmuutta maakuntavaalien ajankohdasta tai ylipäätään niiden toteutumisesta ei ole, olisivat ne silti harvinaislaatuinen uudistus, sillä eihän merkittävää julkista päätäntävaltaa käyttävien valitsemista koskevia uusia vaalityyppejä ihan jokaisena vuosikymmenenä luoda. Tämä on myös voinut jäädä vähemmälle huomiolle lainsäätäjän toiminnassa.

Aiheen tiimoilta minulle heräsikin seuraavanlainen kysymys: Onko laillista yrittää ostaa ääniä sellaisiin vaaleihin, joita ei tekohetkellä ole rikoslain vaalirikoksia koskevissa pykälissä eikä vaalilaissa mainittu?

Kuinka suurta oli vilppi Venäjän vaaleissa?

Sergei Špilkinin tilastomatemaattisen arvion mukaan Putinille kirjattiin 10,36 miljoonaa ylimääräistä ääntä.

Venäjän vaalipäivinä netissä leviää valvontakameroiden tallenteita vaalivilpistä. Tällä kertaa äänestyspäivänä, sunnuntaina 18. päivä sai katsoa, kuinka Artjomin kaupungissa Tyynenmeren rannalla, Siperian Tjumenissa ja Rostov-na-Donussa heitettiin vaaliuurniin kokonaisia nippuja äänestyslippuja. Vaalit mitätöitiin ainakin yhdellä Moskovan Ljubertsyn esikaupungin äänestysalueella äänestyslippujen tehtailun takia.

”Kuolleet sielut” ja viime hetken ”muljaus” – Venäjän vaalit

Venäjän vaaleissa istuva presidentti sai 76% äänistä mutta äänestystuloksessa oli mielenkiintoisia käänteitä.

Väärennöksiä ja vaalivilppiä tapahtui säännöllisesti.  Kuitenkin niin, että vain Kaukausuksella tai Kaukoidässä ja tietenkin Tsetsheniassa saatiin ”pohjoiskorealaisia” tuloksia.  Varsinkin kun vaalitulosten elektroninen peukalointi on vanha käytäntö, voi todeta, että vaalituloksessa on noin 10-15% ilmaa.

Demokratian sietämätön keveys

Kerrataanpa vielä miten demokratia toimii -jos olet sattunut nukkumaan yhteiskuntaopin tunnilla tai unohtanut sen mitä opetettiin hereillä ollessasi:

" Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

Vaalivilppi ja demokratian kriisi

Norbert Hofer kehotti kannattajiaan hyväksymään Itävallan vaalituloksen. No, minä en ole hänen kannattajansa – enhän ole edes itävaltalainen – joten kehotus ei tietenkään koske minua. Eikä toisaalta Itävallan vaalitulos tietenkään ole edes minun hyväksyttävissäni tai hylättävissäni.

Vaalivilppiä Suomessa ?

Internetissä kiertää useita kirjoituksia siitä, että Suomessa olisi tapahtunut vaalivilppiä. Suhtaudun tällaiseen kovin skeptisesti, mutta asiaa tutkittuani ja pohdittuani haluaisin saada tähän varmasti selvyyden, että näin ei voi olla käynyt.  Olisi toivottavaa, että joku asiantuntija pystyisi vastaamaan muutamiin kysymyksiin, jotta huhuilta voisi katkaista siivet ja, että kansakunnassa olisi kaikki hyvin. Tällaiset asiat kun voivat saada huomattavan mittasuhteen netissä, jollei niitä todista kansalle valheellisiksi.

Suomessa ei ole tapahtunut vaalivilppiä ja Sipilä on rehellisesti pääministeri

Meikää on nyt liitetty somessa joihinkin vaalivilppiepäilysryhmiin ja siellä on pyörinyt kaikenlaisia vaalivilppiadresseja. En aio linkata näihin, koska en tahdo misinformaation leviävän. Kertoisin teille nyt salaisuuden, että tätä vaalivilppiä EI ole tapahtunut.

Joku kävi kylässä - YLE:n meppigallerialla muokattiin suomalaisia. Selityksiä?

Joku taho käytti maanantaihin 11.5. mennessä Suomen Yleisradion meppigalleriaa kansalaisten mielipideilmaston muokkaamiseen poliittisiin tarkoituksiin kenottamalla pöytää, painottamalla noppia ja merkkaamalla kortteja. Ilmeisesti tämä tapahtui YLE:n käyttämän julkaisualustan sisäänrakennettujen ominaisuuksien kautta. Alusta sisältänee dynaamisen linkityksen, jolla voidaan optimoida mainosten näkyvyyttä. Tuollainen dynaaminen linkitys on asiantuntijan mukaan varsin helppoa manipuloida kenen tahansa toimesta ja mistä päin tahansa maailmaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä