Piia Collan Kirjoitan kun on asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsingin huippukokous

Trump-Putin-tapaamispaikkavalinnassa Wienin ja Helsingin välillä Venäjä hävisi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen Helsingissä 16.7.2018 ei ollut itsestäänselvyys tapaamispaikan osalta. Tapaamispaikasta kamppailivat viime metreille saakka Suomen Helsinki ja Itävallan Wien.

Kamppailu oli Venäjän alulle panema ja sen keskiössä olivat Suomen ja Itävallan puolueettomuusasemat Venäjän näkemänä.

Rajavalvonta petti pahasti

Viime vuosina on totuttu uutisiin, joissa maahamme on tullut niin paperittomia kuin paperillisiakin ihmisiä. Tuloreitit ovat vaihdelleet. Viimeisin kalliiksi tullut joukko tuli lentokoneilla vain muutama päivä sitten turvallisuudesta vastaavien tahojen väärinarvioinnin seurauksena.

Jotkut saapuneista onnistuivat etenemään jopa presidentinlinnaan asti ilman, että kukaan olisi edes kysynyt heidän henkilöllisyytensä perään. Onneksi tulijoiden palautus onnistui tällä kertaa kiitettävällä ripeydellä, mutta lyhytkin visiitti ehti aiheuttamaan miljoonakustannukset.

Myyrä

Aika-ajoin meitä suomalaisia pelotellaan viidennellä kolonnalla. Helsinki 2018 -huippukouksen jälkeen tuontapaiset pelot tuntuvat perin vähäpätöisiltä verrattuna amerikkalaisiin. Eihän tuota voi muuten ymmärtää, kun presidentti kääntyy omaa hallintoansa, maansa tiedustelulaitoksia, oikeuslaitosta ja ja omia neuvonantajiaan vastaan. Amerikkalaisilla on myyrä Valkoisessa Talossa!

Eilisen tiedotustilaisuuden tärkein anti

Ainakin yksi asia eilisestä tiedotustilaisuudesta selkeni lopullisesti ja aika pelottavlla tavalla. Donald Trumpin kyvyt ja äly eivät riitä alkuunkaan hänen tehtävänsä menestykselliseen hoitamiseen.

CNN: Helsingistä tuli hetkessä Helsinski ("earlier Helsinki, Finland")

Kansainväliset uutistoimistot otsikoivat huippukokouskatastrofia tyyliin "Trump Shocks the Globe Backing Putin! ... Trump Sides with KGB Over CIA/FBI!" -  Vaikka kokousjärjestelyt muistetaan ammattimaisina tai upeinakin, on valitettavasti historiaan jäämässä pääkaupunkimme nimi yhdistettynä USA:n presidentin maanpetoksellisen suomettuneisuuden kärjistymiseen rähmälleenlankeamisena uusstalinistijohtaja Putinin edessä miljardien silmäparien todistaessa uskottavuudeltaan Neymarin haavoittumisvaikeroinnin tasoista teatteria.

Huippukokouksen tulos: nyt Suomi tarkkana!

Huippukokous: Suomen kannattaa valvoa etujaan

Helsingin huipputapaaminen paljasti - tietenkin sen miten hyvin presidentit Putin ja Trump tulivat toimeen – mutta ennen kaikkea sen, että presidentit ovat päässeet keskusteluyhteyteen, joka saattaa mullistaa suurvaltasuhteiden tasapainon.

En olisi ikinä voinut kuvitella tätä mutta molemmat presidentit nousivat FBI:tä vastaan!

Trump, Euroopan puolustaja?

Donald Trump vaatii Nato-maita nostamaan puolustusmenonsa neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta. Käytännössä vaatimuksen toteuttaminen merkitsisi alueen puolustusmenojen kasvua pitkälti yli 1 500 miljardiin dollariin ja yhteiskuntien pitkälle vietyä militarisointia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä