Piia Collan Kirjoitan kun on asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Erovanhemmuus

Lapsen koti on rakennettu aikuisten varaan

Vanhempien välinen suhde on lapsen koti. Luin tällaisen lauseen jostain ja se on jäänyt mieleen. Tämän ihmissuhteen hoitamisella ja vaalimisella on suunnaton vaikutus koko perheen ja lasten tulevaisuuteen. Mitään itsekästä tämän ihmissuhteen vaalimisessa ei ole, vaan se on vastuunottoa vanhemmuudesta ja yhteisestä perheestä. Joskus on parempi ensin keskittyä siihen ja vasta sitten muuhun. Vanhemmuuteensa saa voimaa yhteistyöstä. 

Olet velvoitettu lasten asian ajamiseen!

Moni miettii, suhtautuu tai omaa vahvan "tiedon" siitä mikä Isät lasten asialla ry on. Monille yhdistys ja asia on vieras, toisaalta moni ajattelee "kyllähän nämä huoltoriidat tiedetään" tai "tuo on tuota isien asiaa". Ydinperheessä asuva vanhempi tai vaikkapa eronnut, mutta tilanteeseen ja asioiden sujumiseen tottunut vanhempi tai isovanhempi ei voi näitä ymmärtää - ennenkuin kolahtaa.

Sivullinen voi vaikuttaa

 

Tuttavani kertoi minulle erosta, ihan tiedoksi, jos lapsi minulle asiasta puhuu. Kiitin ja otin puolueettomasti kantaa pariin yleiseen seikkaan eroihin ja erovanhemmuuteen liittyen. Huolimatta yleisestä mielipiteestä ja puolisoni katseesta tilanteessa, jonka mukaan näistä asioista ei voi puhua ”ventovieraan” kanssa suoraan.  Siinä keskustellessa huomasin tuttavani pohtineen ihan fiksusti asioita, olevan realistinen ja täyspäisen oloisena eronsa keskellä. Hyvä niin, oli helpompi keskustella rakentavassa hengessä ja puolueettomana sivullisena.

Mistä tasa-arvopolitiikassa on kyse?

 

Sunnuntaina oli naisten päivä, ja aika monet skribentit huomioivat päivän teeman kirjoittamalla tasa-arvosta.

 

En kuulunut joukkoon kahdesta syystä. Tasa-arvo ei ole teema, johon poiketaan naisten päivänä ja annetaan sitten unohtua, ja toisekseen, en näe tasa-arvoa vain naisten asiana. Se koskee ihan yhtälailla myös miehiä.

 

Teesini on se, että tasa-arvon lisääntyminen palvelee aina molempia sukupuolia – ja myös heitä, jotka eivät tunnista itseään kummastakaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä