Piia Collan Kirjoitan kun on asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläinten kaltoinkohtelu

Syöpämummojen Herra ; Ei tee pahaa kärpäsellekään?

Charles Darwin kiinnitti huomiota loispistiäisiin. Nämä munivat toisiin hyönteisiin ja toukat söivät elävän uhrinsa hitaasti elävältä. Darwinin näkemyksessä korostettiin sitä minkälainen Jumala olisi on voinut luoda jotain niin julmaa kuin loispistiäiset. Tätä kautta hän esitti eräänlaisen muunnelman pahan ongelmasta.

Tämänlainen haaste ei ole kovin merkittävä monillekaan teologeille.

Low frequency noise - tutkijan näkökulmasta

Tanskalaisille on viimeisen vuoden aikana suotu mahdollisuus opiskella matalataajuisesta äänestä huippututkijan opastamana. Liitetyllä videolla tutkija Mariana Alves-Pereira selostaa ryhmänsä vuosikymmeniä jatkunutta tutkimustyötä. https://.be&a Tanskassa pysäytettiin tuulivoimarakentaminen maalle, jotta matalataajuisten äänien osalta tutkimukset mahdollisista terveysvaikutuksista saataisiin selville. Väliaikatietoja on tippunut niukasti näistä tutkimuksista.

Valtakunnallinen Koiranpäivä 24.4., tänäänkin!

Olen tutustunut kolmen vuoden ajan sosiaalisessa mediassa erilaisiin eläinryhmiin. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat olleet koirat, koska Pelastetaan koirat –tyyppisiä ryhmiä on todella paljon. Itse olen liittynyt ehkä kymmeneen eri Rescue –ryhmään ja sitä kautta päässyt auttamaan useita eri yhdistyksiä sekä yhteisöjä, joista suurin osa tekee vapaaehtoistyönä eläinten suojelu- ja auttamistyötä. Olen ostanut tuotteita, sukkia, koruja yms. eri ryhmien huutiksista, antanut pieniä summia rahaa sekä vienyt ja lähettänyt muutamia laatikollisia tavaraa hyväntekeväisyyteen.

Sika


Joulukinkku on suomalaisen joulupöydän ehdoton suosikki. Joka vuosi joulukinkkuja myydään noin 6-7 miljoonaa kiloa ja yli 90 prosenttia kotitalouksista ostaa kotimaisen kinkun. Kotimaisuus on asia, jonka luullaan automaattisesti tarkoittavan, että joulupöydän kuninkaalla on ollut mukava elämä, sitä on kohdeltu inhimillisesti ja se on teurastettu asianmukaisesti niin, että eläin on tuntenut mahdollisimman vähän kipua ja tuskaa.

Joulurauha possuille

On koittanut aika miettiä joululahjoja. Kun uskonnollinen henkevyys hupenee joulusta, on syytä panostaa edes joululahjojen henkevyyteen. Hyvyys on keskeisintä joulun sanomassa, jos maallistuneesti ajatellaan. Tällöin joulu ei saisi muodostua kärsimysnäytelmäksi kenellekään. Antakaamme possuille joululahjaksi joulurauha.

Hyvä pala punaista tai vaaleaa jokaiselle

Julkisuudessa kiertävät taas videot eläintiloilta ja teurastamoista. Selväähän on, että videoilla näkyvä eläinten kohtelu, loputon lyöminen ja mäiskiminen sekä huolimattomuus tainnuttaessa on väärin. Se on paitsi laitonta, myös maalaisjärjellä ajatellen väärin. Ihan turha väittää että eläimen lyöminen jollain kolalla on ok. Itse olen sitä mieltä, että moni lain sallimakin asia eläintuotannossa on eläimelle kohtuutonta kärsimystä tuottava ja väärin. Sen kummemmin en tuomitse kenenkään lihan syöntiä tai syömättömyyttä.

Eläinsuojeluvaltuutetun virka lopetettu!

Nykyisessä hallitusohjelmassa ei ole eläintensuojeluun liittyviä toimia lainkaan.  Eläinsuojeluvaltuutetun virka on lakkautettu.

Mistä tämä kertoo? Kyse on kovista arvoista, jotka vähättelevät eläinten oikeuksia.

Tuotantoeläinten, kuten lehmien, sikojen tai lampaiden lajinmukaisen käyttäytymisen estäminen mahdollisimman suuren hyödyn tavoittelussa, on nyt merkityksetöntä.

Lemmikkieläinten kohtaloa näissä sfääreissä on enää mahdotonta hallita.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä