Piia Collan Kirjoitan kun on asiaa

Kollektiivinen rankaisu MV:läisille

MV-lehteä kohtaan on kohdistettu kampanjoita joiden tavoitteena on saada verkkojulkaisu lopettamaan tai ainakin vaikeuttamaan sen toimintaa. En ole MV:n toiminnan puolestapuhuja enkä jaa sivuston näkemyksiä. Haluan vain tuoda erilaisen näkökulman jota ei julkisessa keskustelussa nyt ole. Pyydän myös, että en joudu tämän kirjoituksen takia herjattavaksi yhtään mihinkään.  Jos edes tämän yhden kerran joku saisi asiallisesti kirjoittaa jotakin eikä kukaan haukkuisi. Me emme ole hiekkalaatikolla.

Olen hyvin aktiivisesti seurannut somessa ja netissä erilaisia ryhmiä, kirjoittajia ja sivustoja kuukauden verran. Vihaisia, loukkaantuneita ihmisiä on kaikkialla ja kuten tiedämme, herjaaminen on päivän sana. Viha kasvaa ja todellakin joka puolella. Seuratkaa vaikka FB Rajat kiinni ja Rasmus ryhmien sanailua. Tai sitä MV:n kommenttipalstaa.  Asiatonta kommentointia on joka puolella mielipiteistä ja agendoista riippumatta. Osittain keskustelussa vallitsee ”mutku toi ensin” ajattelu.

Mihin tämä osittain vihainen ja asiaansa, mielipiteisiinsä uskova joukko sitten siirtyy jos vaikkapa nyt tämä MV sivusto kuivuu kasaan? Maan alle? Mitä jos heille ei löydy enää kanavaa purkaa tunteitaan ja esittää mielipiteitään vaan he pitävät ne sisällään ja ne patoutuvat? Muodostuu eristyneitä joukkoja jotka ovat jotakin mieltä aina vaan enemmän ja enemmän. Eikö tuloksena ole silloin ennemmin tai myöhemmin tapahtuva räjähdys.  Toisen vähättelystä ja päin naamaa nauramisesta ei myöskään synny mitään hyvää. Sitähän myös julkisuudessa hanakasti harrastetaan, puolin ja toisin.

En myöskään usko, että jokainen MV:n lukija on rasisti, kuten yleinen ilmapiiri nyt tuntuu kertovan. Heissä on myös maahanmuuttokriittisiä, ehkä kiukkuisia, ehkä pahoja kokeneita, tavallisia ihmisiä. Samanlaisia ihmisiä kuin sinä ja minä, jotka ovat jollakin perusteella jotakin mieltä.  Jokaisella on sananvapaus ja tietenkin jokaiselle kuuluva vastuu mahdollisista herjaavista ja rikoksen tunnusmerkit täyttävistä kommenteistaan.  

Ilman dialogia meillä ei ole mitään. Haistattelu, nauraminen ja herjaaminen puolin ja toisin ei ole dialogia. Toisten suun tukkiminen eri tavoin ei ole dialogia. Kuunteleminen on kaiken A ja O. Kuunteleminen ja dialogi ei synny tunteiden kautta. Jos kaksi tunteiden vallassa olevaa ihmistä keskustelee, syntyy riita. Jos edes toinen hillitsee itsensä saattaa syntyä jossakin vaiheessa dialogi. Eikö olisi hienoa jos dialogin ja asiallisen keskustelun kautta voisimme ymmärtää edes sen miksi joku on jotakin mieltä. Samaa mieltä ei tarvitse olla.

Eli miten se on? Voimmeko kannattaa sananvapautta ja tuomita erikseen rikokset vai yritetäänkö tässä poistaa yksilöiden rikosten takia sananvapautta suuremmalta joukolta? Kollektiivinen rankaisu ei voi olla ratkaisu. Ei ne ongelmat suut tukkimalla katoa. Päinvastoin, itse ainakin huutaisin kovempaa.

 

 

Huom.

Mahdolliset asiattomat kommentit, tarpeettoman naureskelun ja pyttyilyn tulen poistamaan alta ja herjauksiin tai muuhun henkilööni, perheeseeni kohdistuvaan asiattomaan tai rikoksen tunnusmerkit täyttävään toimintaan puutun sen vaatimalla tavalla. Tässä ja muualla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Mitähän suuri sananvapauden puolestataistelija Voltaire tuumisi?
Olisiko puolesta vai vastaan.

Nänen aikanaan saattoi joutua helposti Bastiljin vankilaan, jos aatelisto, papisto tai kuningas katsoi itseään loukatun.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Se onkin tässä ongelma, että sananvapauden nimissä tehdään rikoksia joiden takia sananvapautta jos ei nyt suoraan rajoiteta niin ainakaan ei vaalita.

Ideaali tilanne olisi tietenkin, että sananvapaus kulkisi käsi kädessä sananvastuun kanssa. Kuten luulen Voltairenkin ajatelleen. Tämä tietysti oma tulkintani.

Tiedä sitten missä se raja kulkee, kaipa se mutkia suoriksi vetäen löytyy maalaisjärjellä. En halua uskoa, että kukaan ihminen on niin tyhmä ettei tiedä mitä sopii sanoa ja mitä ei. Tai no, mene ja tiedä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Itse olen käsittänyt asian niin, että boikottiin kehottaminen on sananvapauden harjoittamista. Olenko ihan eksyksissä?

P.s. Pidän henkilökohtaisesti boikottiagitaatioita turhamaisten henkilöiden oman egon ja erinomaisuuden korostamisena.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Erittäin hyvä pointti. Niinhän se on ja päätös boikotista on sitten yksilön?yhteisön?

Tuo toinenkin pointtisi herättää ajatuksia ja osittain olen jopa samaa mieltä. Helpostihan sitä nostaa itsensä jalustalle jos on sitä mieltä että "vain minä olen oikeassa" eikä vastapuolta haluta kuunnella,koska...???...tätähän tehdään valtavasti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hyvä näkökulma. Tällaista on tehty erilaisiin asioihin liittyen. Valaanpyyntiin, turkistarhaukseen, milloin mihinkin. On yksilöiden asia mihin ratkaisuun päätyvät. Tämä tuskin riittää boikottiin pyrkivien mielestä.

Mitä sitten vaatimuket yhteyksien katkaisemisesta, lainsäädännön muuttamisesta jne... ovat?

No mvlehden käy on lopulta se ja sama. Tilausta näyttää olevan ja kun tilausta on tekijöitä löytyy. Ei edes kiina tai venäjä ole pysytynyt estämään kansalaistensa vapauden halua. Taviksia se saattaa rajoittaa. Se voi riittää, että katsotaan tavoite saavutetuksi.

Ei näillä suviksilla tai feministeillä ym..muilla joukoillakaan ole kaikilla puhtaita jauhoja pussissa. Muitaakseni "tosin on aikaa kun olen asiasta lukenut" ns kommunistilait 30 luvulla toimivat kätevästi myös tekijöitään vastaan. Mikä tietenkin oli hyvä asia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minäkin tein blogin. Olen sitä mieltä että MV on opttanut meille jotain. Emme voi unohtaa sukupuolta poliittisesta keskustelusta. On oma vikamme että ihmiset etsivät MV´stä sitä aihetta ja saavat. Politiikka ja yhteiskunta on sukupuolista.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

On opettanut, kaikki opettaa. Yhteiskunta ja sen tila aiheuttaa kaikenlaista pahoinvointia ja kaikenlaisia ilmiöitä joita ei saa lakaista maton alle. Tietenkin vain yhtenä syynä.

Tarkentaisitko miten sukupuoli liittyy mielestäsi tähän ja tarkemmin nyt mihin, ajatuksesi ei nyt auennut minulle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No jo persut vetivät niistä naruista äijäpuoluepuhein ja miljoonin sukupuolimanifestaatioin piilotetusti tai avoimesti. MV taas seksualisoi rasismin ihan fokuksella. Rasismi ja kansallismielisyys ovat miehisyysideologioita kuten fundoislam. Sen lisäksi itse seksuaalisuus on aina kaupallinen ase ja MV on kaupallinen business.
Kysymys minun kohdallani miten minä voin selvitä tässä omaa seksuaalisuuttani ja sukupuolta kunnioittaen. Minusta kansallismielisyys pervertoi ihmiset. Tässä vähän jäsentymätön vastaus.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #5

Miten tuota noin muuten sinulla menee? Ei tuossa ollut mitään järkeä? Sukupuolella tai seksuaalisuudella ei ole mitään tekemistä blogistin aiheen kanssa.

Blogistin kanssa olen samaa mieltä, että jos ihmisillä ei ole omia paikkoja missä tahansa nettikanavilla, jossa voi purkaa tunteitaan, varmasti joillakin pamahtaa kärsivällisyys/ymmärrys/myötämielisyys/jne.-kanisteri rikki.

Olen aiemmin asiasta aiheellisesti varoittanut, kun lehdet rupesivat joukossa sensuroimaan ja kieltämään kommentoinnit.

Ei se köyhän ihmisen päähän mahdu, joka on pitkään yrittänyt löytää parempaa elämää ja yht'äkkiä kaiken tämän vie valtion politiikka ja poliitikot kun eivät ymmärrä todellisuudesta mitään. Pelkään vaan sitä, että joku meidän kaltainen kurjalisto saattaa tehdä astetta pahempaa jälkeä eikä katuisi tekojaansa.

Kunnioitus tässä maan poliitikkoihin, viranomaisiin, lehdistöön rappeutuu nopeasti. Olen melko varma, että jotain tapahtuu pian. Minulla on suurta järkeä jäljellä, mutta kunnioitusta enää vähäsen. Epäluottamusta minulla on eniten.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

En vastaa agressiiviseen hyökkäykseesi.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #7

Täytyy kyllä sanoa, Sini, että tuo kommenttisi ei todellakaan ollut ihan niitä parhaiten ymmärrettäviä. Sanoisin että jopa suorastaan käsittämätön.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

On todettu että netissä räyhääminen vaan pahentaa oloa, sekä kirjoittajan että lukijan osalta.

http://www.hs.fi/tiede/a1440988935985

MV-lehti suoltaa valheita ja käy jatkuvasti kiinni henkilöihin. Itsekin oli ällikällä lyöty että minustakin oli tehty kaksi "artikkelia". Olin saanut jopa ihan omanlainen titteli, kaikkien suvakkien esiäiti. :D.

Toivotaan että boikotit ym onnistuu ja tuo "julkaisu" häipyy.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Olen pahoillani puolestasi. Parjattavaksi joutuminen on erittäin ikävä kokemus paitsi itselle myös läheisille.

Kirjoittaessani ajattelin erityisesti MV palstalla kommentoijia. En niinkään lehteä ja sen toimintaperiaatteita.

Sinänsähän on huolestuttavaa että minäkin kirjoitin kieli keskellä suuta jotta en joudu parjattavaksi. Eli rajoittaako joku taho tai jonkun toiminta nyt minunkin sananvapauttani? Vai onko se vain omaa "turhaa pelkoa"

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Onko se huolestuttavaa että on kieli keskellä suuta? Normielämässä olet koko ajan sitä. Työpaikalla, kirkossa, kaveribileissä jne joudut koko ajan miettimään (vaikkakin tulee aika automattisesti) mitä lauot. Kun puhut parhaan ystäväsi kanssa kahdestaan versus liiketuttavan kanssa niin olet ihan eri tavalla varovainen mitä sanot.

Ennen nettiä ei ollut paikkoja missä sai rääkyä moskaa, nyt on.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan Vastaus kommenttiin #13

Tarkennan,eli siis asiallinen teksti ja käytös on minulle itsestäänselvyys. Tarkoitin sitä,että en halua/uskalla/tohdi edes asiallisesti kirjoittaa omia mielipiteitäni vaikkapa tästä MV lehden toiminnasta itsestään.

Olli Nurmi

Minua ihan ärsyttää dialogin kuuluttaminen jokaisesta rööristä mistä sitä vain voi ulos tunkea (ei sillä, että juuri sinun dialogisi olisi nyt sitä lajia että pistäisi ärsyttämään, vaan dialogin perään kuulumattaminen yleensä on kovin kummallista).

Olet aivan oikeassa siinä, että haistattelu, vittuilu ja naureskelu eivät ole dialogia. Eivät sen osalta, että kenenkään tarvitsisi sellaista kuunnella ja kaikkia oikeat ajatukset jäävät sen törkyvuoren alle. Ns. MV-lehteä vastustamaan lähteneen rintaman solvaukset yms. muut asiattomuudet eivät silti poista sitä tosiasiaa, että MV:n kaltaisia avoimesti rasistisia ja vähemmistöjä vastaan vihamielisten missinformaation ja törkyn levittämiseen omistautuneiden roskajulkaisujen täytyy kadota, niille ei ole sijaa sivistyneessä yhteiskunnassa. Tämän kaltaiset henkilöt eivät vain ole omaksuneet alkeellisimpia käytöstapoja tai keskustelun alkeita.

Mitä tulee MV-lehden mölyävään roskaa levittävään porukkaan, ei kenenkään tarvitse kuunnella heidän avoimesti rasistisia tai vihamielisiä juttujaan yhtään sekuntia. Ei ole mitään oikeaa keskustelua jos seassa vilisee ties mitä vihamielisyyksiä ja asiattomuuksia. Tälläisiä suoltavien henkilöiden arvo keskustelulle on pyöreät nolla eikä heitä tarvita eikä heitä tarvitse kuulla ennen kuin kykenevät oikeati rakentavaan dialogiin. Eivät he edes ole maahanmuuttokriitikoita vaan puhdas taakka koko keskustellu sillä roskan poissiivoaminen oikean keskustelun seasta on turhaa työtä. On olemassa todella hyviä maahanmuuttokriitikoita joiden kanssa jaan paljon ajatuksia ja arvostan heidän näkemyksiään ja mielipiteitään, kuten Uudessa Suomessakin blogiaan pitävä Maria Syvälä. Valitettavasti MV-sakki ei ole tätä.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Heräsi Olli mm. seuraavia ajatuksia....Olen samaa mieltä että yhteiskuntamme ei tarvitse törkyä,sitä kuitenkin on. Onko se turvallisempaa yhteiskunnalle näkyvissä olevana ongelmana johon voi edes yrittää puuttua vai lakaistuna maton alle. Sitä itse mietin.

Myös vaikuttaminen,informaation ja näkökulmien vieminen sinne jonnekin syvälle on aika toivotonta. Kuilu vaan kasvaa ja törky lisääntyy.

En minäkään jaksa haistattelijan kanssa kovin kauaa yrittää keskustella. En kuitenkaan haluaisi sanoa että haistattelijalla ei ole arvoa. Onhan hänellä. Haistattelee jostakin syystä,mikä se syy on? Jos se selviäisi kun jaksaisi provosoitumatta olla läsnä.

Joskus syynä on puhdas ilkeys joskus joku muu,syy kuitenkin ja jos tietää syyn siihen voi napata kiinni. Toivotonta osittain,sen myönnän,siis dialogin syntyminen. Liikaa törkyä ja tunteita välissä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Dialogi vaatii kaksi päättäväistä ja sisukasta osallistujaa. Silloin he eivät sorru omiin torjuntamekanismeihinsa. Dialogi syventää ihmistä.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #16

Ja kenenkään rasistiksi luokitellun (oli siinä perää tai ei, maahanmuuttokriittinenkin riittää) kanssahan ei tarvitse käydä minkäänlaista dialogia.

Eli kun käy dialogia vain samaa mieltä olevien kanssa, niin silloin saa sellaisia vastauksia joita haluaa kuulla. Totuudesta viis.

Kossu Juomakas

"Onko se huolestuttavaa että on kieli keskellä suuta? Normielämässä olet koko ajan sitä. Työpaikalla, kirkossa, kaveribileissä jne joudut koko ajan miettimään (vaikkakin tulee aika automattisesti) mitä lauot. Kun puhut parhaan ystäväsi kanssa kahdestaan versus liiketuttavan kanssa niin olet ihan eri tavalla varovainen mitä sanot.

Ennen nettiä ei ollut paikkoja missä sai rääkyä moskaa, nyt on."

Alku totta,sillä tuohan on normaalia,käyttäydytään esim. työtilanteessa tilanteen mukaan ja taas "siviilielämässä" sen mukaan....kuuluu jo tapoihin...Mutta kun aletaan puhumaan omista mielipiteistä silloin ollaan "omana itsenä" tietysti...

Tuo viimeinen lainauksesta ennen nettiä jne. Viittaat varmasti moskalla MV-Lehteen,okey se on sinun mielipide ja oikein sinun mielestä että se on moskaa MUTTA yhtä lailla MV-lehden kommentoijilla on oma mielipide jonka mielestä sinun sanomiset ja tekemiset on moskaa.....MIKSI sinun mielipiteesi oolisi se ainoa ja oikea,siksikö kun se on sinun???? Ei se niin mene....

Blogi hieno "kannanotto" ja asiaa....

Sori,piti olla vastaus Bodil Rosengrenille....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hei nimimerkkivieras. (köhöm köhöm) Millä tavalla perustelet syytöstäsi että Bodilin mielipide olisi 'ainoa'?
Pia Collanin kolumnin jälkeen on tullut blogi jossa hehkutettaneen MV-lehden lukemista.
MVlehden diggaajat tai puolustelijat ovat erittäin äänekkäitä täällä. Kukaan ei syytä heitä kuvitelmasta että olisivat 'ainoita'.

Kossu Juomakas

Ehkä ainoa oli väärä ilmaisu,sanotaan sitten oikea.......
Mutta hänhän "alentuu" samaan kuin me realistirasistit vai miksi meitä voisi kutsua....toteamalla esim. nyt kyseessä olevan MV-Lehden olevan moskaa....miksi siis minä MV-Lehden lukija voisi kommentoida hänen mielipiteitään "moskaksi" ilman että saan niskaani rasistin leiman tämän toisen "leirin" puolelta.
Sen verran kuitenkin tiedän tästä asiasta mistä nyt MV-Lehteä syytetään...."vihanlietsonnasta ja rasismista" ruotsissa asuneena ja tämän "maahanmuuton rikkakauden" nähneenä ja kokeneena voin OMANA mielipiteenä sanoa että lähimpänä totuutta tällä hetkellä suomen julkaisuista on MV-Lehti,toki sekin omalla tavallaan karrikoiden kuten kaikki muutkin julkaisut omalla asiallaan....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

Se mitä kutsut realismiksi on mielestäni yltiöpäistä suvaitsevaisuutta ennakkoluuloja ja antipatioita kohtaan. Pakolaisten kanssa on iloja ja suruja ihan niin kuin ihmisten ja ihmisryhmien kanssa ylipäätään. On vaarallista lähteä jahtaamaan koko ryhmää jos joku aiheuttaa ongelmia.
PS minäkin olen paluumuuttaja Ruotsista.

Kossu Juomakas Vastaus kommenttiin #21

Jos olet paluumuuttaja ruotsista niin silloin sulla täytyy olla kokemusta näistä "pakolaisista" myös siitä nurjasta puolesta ja heidän käyttäymisistään kantaväestöä kohtaan.....
Nythän tosin tämä kupla täällä alkaa vasta puhkeamaan ja tietoa ja todellisuutta alkaa tulemaan ns. normikanssallekkin.....vaan myöhäistä itse ruotsalaisten kannalta,ikävä kyllä...
Täällä on nähty nyt tämä todellisuus näistä "pakolaisista"....ymmärretään ettei heistä ole kuin murto-osa oikeita pakolaisia...ja samahan se on suomessakin...täällä sen myöntävät jo pahimmatkin ns. "suvakit"
Nyt mennään aiheesta ohi mutta sivuaa kuitenkin ;)
Vielä että täällä asuneena en puhu ennakkoluuloisesti vaan ihan käytännön kokemuksesta ja pahaksi on mennyt viimeisen vuoden aikana....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

No siellä on nämä avpixlat yms jotka levittää vihaa. Tietty on ongelmiakin mutta hei käsi sydämelle, näethän sinä että ruotsalaisilta ja Ruotsilta menee hyvin. Ruotsi on todella monessa asiassa paras paikka maailmassa eikä loppua sille asiantilalle näy.
Tänään fb'ssä oli aftonbladetin video jossa oli tehty piilokamerakoe. Nuori mies makasi hangessa. Se ei ollut kivaa katseltavaa. Noin kymmenen ihmistä meni ohi ennenkuin joku halusi pelastaa miehen paleltumasta. Olin kyllä pettynyt. http://boom.aftonbladet.se/sthlm-panda-lamnad-snod...

Kossu Juomakas

Ei sitä vihaa tänä päivänä tarvitse kenenkään levittää esim. näihin "pakolaisiin" kohdistuvaa....kyllä he itse antavat aiheen siihen...ruotsi OLI hyvä maa ja ruotsilla MENI hyvin vielä muutama vuosi sitten ja nyt alkavat kaikki myöntämään ettei asia ole enään näin ikävä kyllä...ja kaikki tietävät mistä se johtuu ja tulee tulevaisuudessakin johtumaan...15-20v ja ruotsia "ei enään ole" sinä ruotsina jona se on opittu tuntemaan,kaikki identeeti on tuossa ajassa hävinnyt ja senkin aiheuttavan vastauksen tietävät kaikki. Toivon ettei Suomelle käy näin kuten ruotsille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuolloin mä varmaan olen vanhainkodissa mutta sä voit 15-20 vuoden päästä palata ennustukseen ja tiedät onko totta ;-) .

Kossu Juomakas

No en todellakaan jää sitä tänne katsomaan.... :) eikä taida tulevaisuus olla suomessakaan tällä menolla :) ;)

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Ihan hyvää keskustelua, muistakaa pysyä jatkossakin asiallisina :)

Tuossa kun lueskelin tuli mieleen, että asia kuin asia kärsii asiattomasta kielenkäytöstä.
Toisaalta tosiaan kun tarpeeksi ottaa päähän käy helposti itse kullekkin niin, että menee sammakoiden suoltamiseksi.

Tässä kun on selkeästi nähtävissä julkisuudessa ns. MV:läiset vs "suvakit" (pahoittelut, että joudun käyttämään tällaisia ilmaisuja, en keksinyt muutakaan)asetelma en voi olla huomaamatta että aika rajusti on linnoitttauduttu oman mielipiteen taakse.

Sieltä on liian helppo leimata kaikki eri mieltä olevat joksikin muuksi. Sehän ei keskustelua synnytä.

Tuntuu siltä, että toisella puolella ei tajuta, että ongelmia on ja toisella puolella ei tajuta, että ongelmia ei myöskään aina ole. Se ihmisryhmän leimaaminen on aina vaarallista. On kyseessä maahanmuuttajat, maahanmuuttokriittiset, mitä vaan. Edelleen jaksan hokea sitä, että niitä harmaan sävyjä on.

Tottakai osa pakolaisista tuo ongelmia. Tietenkään kaikki heistä eivät tuo ongelmia. Mikä siinä on niin vaikeaa tajuta. Yksilöistä muodostuu ryhmä, johon isketään "kaikki he ovat" leima. Millä perusteella? Uskonnon? Koska lukee MV lehteä? Sen perusteella, että on Rasmus-ryhmän jäsen? Saahan niitä leimoja läiskiä, mutta se on helppo tie ja laiskan ihmisen tapa. Jos väsyttää voi vaikka vetäytyä keskustelusta mieluummin kuin lätkäisee leiman ihmiseen, vain siksi koska...

Jos yhteisymmärrys syntyisi em.asiasta pääsisimme ratkomaan niitä ongelmia, jotta ei tarvitsisi syytää moskaa. Lisään vielä, että sitä moskaa syydetään jokapuolella aatteesta ja agendasta riippumatta. Nämä yksilöt ovat avainasemassa siinä saammeko muutosta keskusteluun, dialogia vai emme. Miten heihin voi vaikuttaa? Varsinkaan jos heitä ei jaksa kuunnella, koska....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehkä sä tarkoitit antirasisteja. Suvakki on tosiaan aika ikävä riena kaiken kaikkiaan. Loukkaamista varten luotu. Ja onnistuukin loukkaamaan.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Olisi pitänyt varmaan puhua ääripäistä maahanmuuttoon liittyvässä keskustelussa....jälkiviisaus...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mä sanoisin tukkanuottasilla olevat ryhmät. :D

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Parempi, koska tässähän muuten taas itse määrittelen yllä kuinka vain ääripäät osallistuisivat keskusteluun. Näinhän se ei ole.....tämä on niin tätä.

Aina vaan huomaa kuinka tärkeää on kirjoittaa asiallisesti ja ymmärrettävästi. Siltikin jää se väärintulkitsemisen vaara, koska lukija aina lukee omien käsitystensä ja kokemustensa "kautta".

Sirkka Penttinen

Itsestään selvää on, että lukijat suodattavat lukemansa "itsensä" kautta, jokainen ymmärtää mitä ymmärtää tai on ymmärtämättä, vastuu jää aina lukijalle, kirjoittaja kirjoittakoon vaan, mutta mitä MV-lehteen tulee, jos se lakkautetaan, niin uusia nousee kyllä tilalle ihan takuuvarmasti. Sananvapautta on yritetty Suomessa rajoittaa, ajatuksenvapautta ei vielä pystytä, tykkään ajatella vapaasti, mutta ääneen sanominen on nykyisin joko natsismia tai rasismia, riippuu asiasta, en ole kuullut pitkään aikaan mainintaa "puolueeton kritiikki", harmi!

Toimituksen poiminnat