Piia Collan Kirjoitan kun on asiaa

Ajatuksia Kreikasta ilman oppineisuuden rajoituksia

Olen täysin ja onnellisesti oppimaton politiikasta, rahoitusjärjestelmistä, yhteiskuntatieteistä ynnä muista. En siis ”ymmärrä” Kreikan tilanteesta mitään. Vai ymmärränkö? Pakkohan tähän keskusteluun on osallistua.

Kreikalla on velkaa ja sitä on liikaa. Niin paljon, että maa ei kykene niitä koskaan maksamaan. Silloin lienee velkojien etu on se, että velkoja kohtuullistetaan jotta saadaan edes osa lainatusta rahasta takaisin.

Kreikkaan pumpataan järjettömiä summia rahaa. Kuitenkaan se ei auta Kreikan kansalaista vaan raha menee velkojen maksuun ja jonnekin pankkien ja kaikenmaailman järjestelmien syövereihin. Lisää rahaa tarvitaan jatkuvasti, jolloin Kreikkalaisen elämä hankaloituu entisestään. Eläkkeitä leikataan, jotta tätä velkaa saadaan maksettua. Työttömyys kasvaa ja kaikki kurjistuu. Jotain järjetöntähän tässä kuviossa on.

Me soimaamme Kreikkaa ja Kreikan kansalaisia. Huijauksella ovat päässeet rahaliittoon, mokomat. Unohdamme kuitenkin, että huijaamista tapahtui silloin, ei enää.  Oikeustajumme silti määrää, että tämän sukupolven on kannettava vastuu edellisen möhläyksistä.

Oravanpyörä pyörii. Lisää rahaa, lisää velkaa. Maksetaan velkaa ja pyydetään lisää rahaa, jolla maksetaan velkaa joka ei koskaan vähene.

Politiikka vaatii tekemään politiikkaa ja siinähän ei suinkaan aina ajatella meneillään olevaa tehtävää vaan tulevia lehmänkauppoja. Pitää miettiä, ei suinkaan parasta ratkaisua vallitsevalle tilanteelle, vaan jatkossa oman navan ja poliittisen uran kannalta suotuisinta vaihtoehtoa.

Eihän tässä nyt oikeasti ole mitään järkeä. Oppineisuus rajoittaa niin paljon, että asiaa ei nähdä yksinkertaistamisen kautta lainkaan. Kaiken voi yksinkertaistaa ja se saattaa avata ihan uusia näkökulmia.

Meillä on Euroopassa maa joka on suuressa kriisissä. Niin suuressa, että kaipaa jo humanitääristä apua. Silti me lainaamme sinne lisää rahaa, jonka he joutuvat maksamaan takaisin. Vaadimme heitä myymään valtion omaisuutta. Tässähän ylläpidetään Kreikan kriisiä.

Samaan aikaan lääkkeet ovat loppu ja ihmiset pulassa.

Pitäisikö heitä auttaa? Sanokaa minua naiviksi ihan rauhassa, mutta näin se nyt vaan on. Korjatkaa jos meni vikaan. Mielellään hyvin yksinkertaistettuna, kiitos.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat